Blog

Nano Bits. When Nano Meets Print.

Read More

Stay up to date with nano news

EEN DRUPA OM NIET TE VERGETEN

Thursday, 08 September 2016 | By Yishai Amir

 

Door Yishai Amir, CEO, Landa Digital Printing

Drupa 2016 in Düsseldorf was het hoogtepunt van jaren hard werken dat eindelijk zijn vruchten afwierp. Het was een geweldige beurs!

Ik denk dat ik namens iedereen op de Landa-stand spreek, en zonder twijfel ook namens alle andere exposanten, de media en de talrijke bezoekers, als ik zeg dat drupa soms voelt als een marathon. Het is druk, de beurs duurt lang en de vele nachten weg van huis laten zich voelen. En toch is het de moeite waard.

Onze vele blaren, lange dagen en korte nachten zijn niet tevergeefs geweest. Deze twee weken durende hoogmis van de grafische industrie in juni leverde enkele echt inspirerende momenten op.

Kon u er niet bij zijn? Ik blik graag even terug op wat de bezoekers te zien kregen. Uiteraard was er de theaterpresentatie door Benny Landa. Met geavanceerde technologie en een flinke dosis humor legde Benny uit hoe we worden omringd door nanotechnologie en dat geen enkele andere industrie dan de grafische industrie er zo door zal worden beïnvloed. Uit de reacties van het publiek in het theater en tijdens productdemonstraties kon ik opmaken dat de belangstelling voor Landa en Nanography vandaag nog sterker is dan vier jaar geleden.

Naast Benny’s ongelooflijke en nu al legendarische theatershows, die vijf keer per dag plaatsvonden, zagen bezoekers ook livedemonstraties van krachtige industriële Nanographic Printing®-persen die met snelheden van 13.000 vellen per uur drukten op standaardsubstraten. Ze bekeken ook onze unieke milieuaanpak voor het recyclen van inkt, drukwerk en verpakkingen, evenals drukresultaten op papier, karton en kunststof.

Wat was de reactie van de markt op die samples? Positief. De respons en belangstelling van marktspelers waren echt geweldig. Bezoekers vonden dat onze samples getuigen van ongelooflijk levendige kleuren en scherpe beelden.

Crowd watching Landa S10 live demo at Landa stand, drupa 2016

Een menigte van bezoekers kijkt naar een van de 240 livedemo’s
die plaatsvonden op de Landa-stand op drupa 2016

Drukkers op zoek naar een digitale toekomst

Ik heb ook gemerkt dat de algemene houding ten opzichte van digitaal drukken veranderd is sinds 2012. Drukkers die naar onze stand kwamen, waren actief op zoek naar oplossingen voor een digitale toekomst. Met andere woorden: we hoefden hen niet meer te overtuigen. Bovendien werden wij benaderd door een groot aantal wereldmerken, die geïnteresseerd zijn in hoe Nanography® kan helpen op het gebied van massapersonalisatie en productaanbiedingen.

Het ziet er zeker naar uit dat de puzzelstukjes stilaan op hun plaats vallen. De interesse van de markt en de enthousiaste reacties hebben zich vertaald in honderden sales meetings en talrijke nieuwe verkopen van Landa-persen.

Nu drupa 2016 achter de rug is en het gewone leven langzaam weer op gang komt, hervatten wij onze dagelijkse activiteiten. Vol enthousiasme over de toekomst. Wat heeft die in petto?

De komende maanden beloven alvast interessant te worden naarmate we onze voorbereidingen voltooien en de laatste verbeteringen aanbrengen aan onze bètapersen voordat de eerste exemplaren de fabriek verlaten in 2017. We zullen ook samen met onze partners verder werken aan de Landa digitale front-end voor de integratie van workflowsoftware en de implementatie van onze AQM-technologie. Nog niet gehoord van AQM? AQM, voluit Active Quality Management, is een uniek Landa-systeem dat verder gaat dan closed-loop inspectie: het scant elk gedrukt vel om alle kwaliteitsafwijkingen te identificeren en correcties aan te brengen. Dat gebeurt allemaal zonder tussenkomst van een operator. Wij verwachten dat AQM een baanbrekende technologie zal zijn om een duurzame hoge drukkwaliteit te realiseren.

Voordat ik afsluit, wil ik graag onze erkenning betuigen aan onze klanten. Vanaf dag één zijn Landa-klanten waardevolle partners gebleken in dit ongelooflijke traject. Hun inzichten hebben geholpen om ons portfolio te ontwikkelen en te finetunen. Op drupa 2016 waren we blij nieuwe namen in ons klantenbestand te kunnen bekendmaken, zoals Quad/Graphics en Cimpress als strategische partners en colordruck Baiersbronn, Elanders en Imagine! als bètalocaties. Wij zijn iedere Landa-klant dankbaar!

Ikzelf vloog na afloop van drupa met ongelooflijk veel trots huiswaarts. Niet alleen trots op ons team en wat we hadden bereikt maar ook trots op onze branche. Het klopt dat de grafische industrie uitdagingen heeft gekend, maar drupa 2016 toonde aan dat onze branche meer dan ooit in staat is om zich aan te passen. We staan niet alleen ons mannetje in het moderne communicatielandschap maar leveren ook een unieke meerwaarde die bijdraagt aan duurzaam succes.

Landa S10 - Printing Press