אלטנה רוכשת את טכנולוגיית המטאלוגרפיה מקבוצת לנדא

LANGUAGES

Landa-Final-Logo---2012-04-02Atlanta

21 בפברואר, 2017 – רחובות, ישראל, וויזל, גרמניה - קבוצת לנדא ו- ALTANA AG הודיעו היום
ש- ALTANA רכשה את טכנולוגיית המטאלוגרפיה של Landa Labs. טכנולוגיה חדשנית זו לייצור מוצרי דפוס מטאליים, שנחשפה לראשונה על ידי לנדא בתערוכת הדפוס דרופה ביוני 2016, מהווה אלטרנטיבה בת-קיימא לתהליכי הטבעה על גבי רדיד מתכת (hot foil or cold foil). הטכנולוגיה מאפשרת הדפסה מטאלית בעלות נמוכה ביותר מחצי בהשוואה להטבעה קונבנציונלית. לנדא תעביר בהדרגה את הפיתוח וההנדסה לחטיבת הציפויים והדבקים של אלטנה, ACTEGA, וזו תביא את טכנולוגית המטאלוגרפיה לשוק במהלך השנים הקרובות.

"אנו נרגשים לנוכח רכישה זו, הפותחת בפני ALTANA הזדמנויות צמיחה חדשות ומחזקות את מעמדנו כספק פתרונות מוביל בתעשיית הדפוס", הצהיר Martin Babilas מנכ"ל ALTANA. "אנו מצפים להמשך שיתוף הפעולה ההדוק, המושתת על יחסי אמון עם לנדא, ומתכוננים להבאת הטכנולוגיה המבטיחה הזו לשוק".

Martin-Babilas

Martin Babilas
CEO, Altana

Benny-Landa

Benny Landa
Chairman, Landa Corporation

Dr. Roland Peter, נשיא ACTEGA, חטיבת הציפויים והדבקים של אלטנה, מוסיף: "טכנולוגיית המטאלוגרפיה® של לנדא הינה בעלת פוטנציאל להפוך לטכנולוגיית מיינסטרים בת-קיימא לדפוס מטאלי, שתהווה תחליף להטבעה על גבי רדיד מתכת באפליקציות כמו מדבקות ואריזות קרטון." טכנולוגיית המטאלוגרפיה החדשנית הינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית, וידידותית לסביבה, בכך שהיא חוסכת כמות משמעותית של חומר, עלויות וזמן יצור בהשוואה לטכנולוגיה הקיימת.

בני לנדא, יו"ר קבוצת לנדא, אומר: "אנו שמחים מאד על כך ש- ALTANA אימצה את הטכנולוגיה המטאלוגרפית שלנו, שכן אין בעלים מתאים יותר מ- ALTANA לסוג עסקים זה. בידיה אמצעים, ניסיון וידע רב בתעשיית הדפוס".

Nano-Metallization<sup>®</sup> technology applied to packaging and labels

אריזות ותוויות שהודפסו באמצעות ננו-מטאלוגרפיה®

מר לנדא הוסיף: "עסקה זו הינה הוכחה לשיתוף הפעולה יוצא הדופן בין לנדא לבין ALTANA שהיא גם שותפה שלנו ב- Landa Digital Printing. כך יתאפשר לנו להתמקד בננוגרפיה®, טכנולוגיית הדפוס הדיגיטלית פורצת הדרך שלנו, בעוד ALTANA תעסוק בפיתוח ובמסחור של טכנולוגיית המטאלוגרפיה."

המשך הפיתוח, כמו גם המכירות וההפצה, ינווטו על ידי חברת ACTEGA Metal Print GmbH, השוכנת ב- Lehrte ליד הנובר, גרמניה. Jan Franz Allerkamp, שהצטרף ל- ALTANA ב- 2010, מונה למנהל הכללי של החברה.

למידע נוסף, צפו באנימציה של טכנולוגית המטאלוגרפיה החדשנית (אנגלית).

קבוצת לנדא, שבראשה בני לנדא, מייסד אינדיגו, כוללת ארבע יחידות: Landa Digital Printing שמכונות הדפוס הננוגרפיות שלה מגשרות על פני "פער הרווחיות" הקיים בתעשיית הדפוס, כשהיא משלבת את הגמישות של הדפוס הדיגיטלי עם היתרונות והמהירות של דפוס אופסט, ומפיקה ריצות קצרות עד בינוניות בעלות הנמוכה ביותר בתעשייה לדף בהדפסה דיגיטלית; לנדא לאבס, זרוע החדשנות של הקבוצה המפתחת ננוטכנולוגיה לשימוש באנרגיה חלופית, ציפויים תעשייתיים, קוסמטיקה, אריזות, אספקת תרופות ותחומים אחרים; לנדא ונצ'רס המשקיעה בחברות טכנולוגיות צעירות בישראל בעלות טכנולוגיות חדשניות; וקרן לנדא לשוויון הזדמנויות המסייעת לצעירים מעוטי יכולת לזכות בהשכלה גבוהה. בני לנדא ממשיך להוסיף לפורטפוליו שלו המונה שמונה מאות פטנטים ברחבי העולם המספקים בסיס מוצק לקנין הרוחני של החברות שהקים.
www.landanano.com ; social media

אודות אלטנה (ALTANA)

אלטנה הינה מובילה עולמית בתחום הכימיקלים הייחודיים. הקבוצה מציעה פתרונות חדשניים וידידותיים לסביבה, הכוללים מוצרים ייחודיים ליצרני ציפויים, צבעים ופלסטיקה, לתעשיות הדפוס, האריזה והקוסמטיקה ולתעשיות החשמל והאלקטרוניקה. מגוון המוצרים כולל תוספים, ציפויים מיוחדים ודבקים, פיגמנטים למתן אפקטים, חומרי איטום ותרכובות, שרפי הספגה ולכה, ומכשירים לבדיקה ומדידה. ארבע החטיבות המרכיבות את אלטנה: BYK Additives & Instruments, ECKART Effect Pigments, ELANTAS Electrical Insulation, ACTEGA Coatings & Sealants כולן בעלות מעמד מוביל בשוקי היעד שלהן בכל הקשור לאיכות, מומחיות במתן פתרונות למוצר, חדשנות ושירות.

לקבוצת אלטנה, הפועלת מהמטה שלה ב-וזל (Wesel), גרמניה, יש 47 אתרי ייצור ויותר מ-50 מעבדות שירות ומחקר ברחבי העולם. הקבוצה מעסיקה כ-6000 עובדים הפועלים להבטחת הצלחתה של אלטנה בעולם. בשנת 2015 עמד היקף המכירות של הקבוצה על יותר מ-2 מיליארד יורו. כול שנה כ-6 אחוזים מן המכירות מושקעים במחקר ופיתוח. אלטנה נחשבת לאחת מקבוצות הכימיקלים המצליחות והחדשניות ביותר בעולם עם פוטנציאל צמיחה ושיעור רווחיות גבוהים במיוחד.
www.altana.com

אודות אקטגה (ACTEGA)

אקטגה מפתחת ומייצרת חומרי ציפוי ואיטום, דיו לדפוס ודבקים לאריזות גמישות וקשיחות עבור תעשיות הדפוס והגרפיקה. המוצרים הללו לא רק מקנים מראה אטרקטיבי למצעים כגון נייר, קרטון, פלסטיק ומתכת אלא גם מאפשרים יתרונות טכניים; לדוגמא עמידות כימית ופיסית של שטח הפנים של המצע.

עיקר לקוחותיה של אקטגה עובדים בתחום תעשיית האריזות. אקטגה נחשבת לאחת החברות המובילות בשוק בתחום ציפויי הלכה וכמו כן מובילה בתחום טכנולוגית חומרי האיטום מבוססי מים עבור תעשיית האריזות הגמישות. מוצרי אקטגה אינם מבטיחים רק אריזות מרהיבות במראה, אלא גם שומרים על טריות התכולה למשך זמן ארוך יותר.

אקטגה נמנית בין הספקיות המובילות כיום בעולם עבור חומרי אטימה ומכלי זכוכית. אקטגה אף מובילה טכנולוגית בכל הנוגע לחומרי איטום על בסיס מים עבור מכלים ופחיות. חומרים אלו משמשים לאטימה בין משטחי מגע כמו זכוכית על מתכת (מכלי זכוכית) או מתכת על מתכת (מכסי פחיות). הם מבטיחים שהתוכן וחומרים נוספים, כמו פחמן דו חמצני, יישארו בתוך האריזה וימנעו כניסת מזהמים.
www.actega.com