לנדא חושפת תהליך דפוס ננוגרפי פורץ דרך ומשפחה של מכונות דפוס דיגיטליות לשוקי הדפוס המסחרי, האריזות וההוצאה לאור

קטגורית הדפוס הדיגיטלי החדשה עושה שימוש בטכנולוגיית NanoInk® , דיו מבוסס-מים, להדפסה על גיליונות מצופים ולא מצופים ועל חומרים לאריזה בביצועים ובעלות לעמוד המשנים את כללי המשחק

קטגורית הדפוס הדיגיטלי החדשה עושה שימוש בטכנולוגיית NanoInk® , דיו מבוסס-מים,  להדפסה על גיליונות מצופים ולא מצופים ועל חומרים לאריזה בביצועים ובעלות לעמוד המשנים את כללי המשחק

רחובות, ישראל, 2 באפריל, 2012 – חברת לנדאLanda Corporation) ) הודיעה היום על חשיפת טכנולוגית הננוגרפיה (Nanography®) – קטגורית דפוס דיגיטלי חדשה. תהליך ההדפסה הננוגרפית של לנדא (The Landa Nanographic Printing® process) הנו טכנולוגיה פורצת דרך בעבור שוקי הדפוס המסחרי, האריזות וההוצאה לאור. בתערוכת הדפוס המרכזית בעולם, drupa 2012, `שתתקיים במאי השנה, תחשוף החברה קו מוצרים חדש של מכונות דפוס ננוגרפיות המבוססות על הזנת גיליונות וגלילים

בהנהגת בני לנדא,  אבי הדפוס הדיגיטלי, שהחל את  מהפיכת הדפוס הדיגיטלי עוד ב-1993 עם השקת מכונת הדפוס של Indigo, עומדת עתה החברה לחולל את המהפכה השניה בתעשית הדפוס. מכונות הדפוס הננוגרפיות של לנדא (Landa Nanographic Printing®  Presses) מציעות את גמישות הדפוס הדיגיטלי בשילוב היתרונות ומהירות העבודה של דפוס אופסט – במחיר לדף ללא תחרות.
"זה נפלא לחזור", אומר בני לנדא, יו"ר ומנכ"ל חברת לנדא . "תהליך הדפוס הננוגרפי של לנדא הינו תוצאה של עשר שנות  מחקר בתחום הננוטכנולוגיה. זוהי פריצת דרך אמיתית המאפשרת למכונות הדפוס שלנו להשיג תוצאות מדהימות".

Landa NanoInk®
בליבו של תהליך הדפוס הננוגרפי נמצא הדיו -  Landa NanoInk®. הדיו מבוסס על חלקיקי צבע בגודל זעיר של כמה עשרות ננומטר בלבד (לשם השוואה – עובי שערת אדם הוא כמאה אלף ננומטר).  הננו-פיגמנטים הללו הנם בולעי אור רבי-עוצמה המאפשרים הדפסה בעלת מאפיינים חסרי תקדים. תהליך הדפוס מאופיין על ידי נקודות הדפסה חדות במיוחד, בעלות אחידות גבוהה וברק איכותי. מרחב הצבע המתקבל בהדפסה רחב יותר מזה המתקבל בכל תהליך דפוס אחר.

ננוגרפיה – תהליך הדפוס
תהליך הדפוס הננוגרפי של החברה מייצר חומר מודפס בעל עמידות גבוהה לשחיקה ולשריטות. יתרה מכך, התהליך מאפשר להדפיס על גבי כל חומר סטנדרטי – מנייר מצופה או בלתי-מצופה ועד לקרטון ממוחזר, מהדפסת עיתונים ועד להדפסת חומרי אריזה גמישים – ללא צורך בהכנה מראש או בציפוי מיוחד, וללא צורך בתהליכי ייבוש של החומר המודפס. יתרון נוסף נעוץ בעובדה שהדפסות ננוגרפיות הנן בעובי של 500 ננומטרים בלבד – כמחצית מעובי הצבע בהדפסות אופסט אופייניות – ולכן עלות ההדפסה לדף נמוכה מכל אלטרנטיבה דיגיטלית אחרת. כל זאת, תוך שימוש בתהליך מבוסס-מים, חסכוני באנרגיה וידידותי לסביבה.

מכונות הדפוס הננוגרפי של Landa
מכונות הדפוס הננוגרפי של Landa עושות שימוש במזרקי דיו על מנת ליצור הדפסות דיגיטליות במהירויות גבוהות במיוחד. כל מכונות הדפוס החדשות של Landa, דורשות שטח רצפה קטן אפילו בהשוואה למכונות דפוס דיגיטליות אחרות, והן מסוגלות להדפיס עד שמונה צבעים.  כמו כן הן פועלות ברזולוציה של 600dpi או 1200dpi.

"ננוגרפיה היא פיתוח פורץ דרך אמיתי", אומר לנדא. "בתערוכת drupa, נחשוף משפחה שלמה של מכונות דפוס המבוססות על הזנת גליונות וגלילים. ביניהן מכונות דפוס בגדלים B2, B3, B1  המסוגלות להפיק עד 11,000 גיליונות לשעה והמיועדות לשימוש מסחרי ולאריזות. בנוסף, יוצגו מכונות מבוססות גלילים שיספקו מענה בתחומי ההוצאה לאור והאריזות הגמישות, והמסוגלות להדפיס ברוחב של 52 עד 104 סנטימטר בקצב של עד 200 מטר לדקה. ביצועים אלו ממקמים את מכונות הדפוס הננוגרפי של לנדא בלב תעשיית הדפוס המסחרי. לראשונה דפסים אינם צריכים לבחור בין יתרונות הגמישות ועלויות נמוכות לריצות הקצרות של הדפוס הדיגיטלי לבין העלות הנמוכה לעמוד והתפוקה הגבוהה של דפוס האופסט בריצות הארוכות. מעתה, אפשר לקבל את שניהם גם יחד".

משפחת מכונות הדפוס החדשה של לנדא תכלול שישה דגמים, שיענו על צרכיהם של בתי דפוס ויצרני אריזות בקשת רחבה מאוד של מוצרים ויישומים לרבות יישומי דפוס מסחרי כללי, ספרים, מגזינים, דיוור ישיר, תוויות, קרטונים, אריזות גמישות לתעשיות המזון, התרופות, הקוסמטיקה ועוד.

בני לנדא יארח מצגות יומיות באודיטוריום
בני לנדא יציג באופן אישי כל אחת מחמש המצגות היומיות שתקיים החברה באודיטוריום בן 300 מושבים בליבו של ביתן לנדא ב- drupa. הביתן מתפרס על פני 1,400 מ"ר– השטח הגדול ביותר של מציג חדש ב- drupa אי פעם. המצגת, שכותרתה "Nano. Bigger than you think.", תציע לציבור המבקרים סיור  אל תוככי הננוגרפיה – הטכנולוגיה, המוצרים וההזדמנויות, כמו גם תובנות באשר לעתיד התעשיה.

לנדא ב drupa-
משפחת מכונות הדפוס הדיגיטליות של לנדא תיחשף במסיבת העיתונאים שהחברה תערוך  ביום רביעי, 2 במאי ב-2 אחר הצהריים
באודיטוריום שבביתן לנדא בתערוכת drupa, A 73-3  באולם 9,  מרכז הכנסים, דיסלדורף.
ביום חמישי, 3 במאי, בשעה 10.15, יישא בני לנדא את נאום הפתיחה באודיטוריום drupacube באולם 7, תחת הכותרת "דפוס בעידן הדיגיטלי: איך למדתי להפסיק לדאוג ולאהוב את האייפד". בנאומו, ישתף בני מתובנותיו על תעשיית הדפוס בעבר, בהווה ובעתיד.

אודות קבוצת לנדא
Landa Corporation נוסדה על ידי בני לנדא ב-2002, לאחר שהיולט פקארד (HP) רכשה את Indigo, החברה שייסד לנדא 25 שנים קודם לכן. הקבוצה מורכבת מארבע יחידות פעילות:Landa Digital Printing המפתחת מערכות הדפסה ננוגרפיות לשוק הדפוס המסחרי, האריזות וההוצאה לאור; Landa Labs, המפתחת טכנולוגיות אנרגיה חלופיות וננו-חומרים למגוון שימושים, הכוללים בין השאר פיגמנטים, הולכת תרופות (drug delivery), צבעי שיער וחומרים מורכבים; Landa Ventures, המשקיעה בחברות טכנולוגיה מבטיחות בתחום הננוטכנולוגיה, ההדמיה, הדפוס והאנרגיה; ו-Landa Fund, גוף פילנטרופי המוקדש לצמצום פערים סוציו-אקונומיים בחברה הישראלית המאפשר לצעירים "ברוכי יכולת, מעוטי יכולות" לזכות בהשכלה גבוהה. עד היום איפשרה הקרן לאלפי צעירים לזכות בתארים אקדמיים.

למידע נוסף, בקרו אותנו ב-www.landanano.com, או עקבו אחרינו בטוויטר ב-https://twitter.com/landanano ובפייסבוק http://www.facebook.com/landanano.

לפרטים נוספים: אורית זרובבל / אורן בסון. אולמדיה. טל. 03-9235383. orit@allmedia.co.il